Stek, Shiitake i Bok Choy Stir-Fry
Stek, Shiitake i Bok Choy Stir-Fry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 29g białka, oraz 7G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cienką cebulę, stek z boku, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 86%. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Baby bok choy i shiitake Mushroom stir fry, oraz Smażone Baby Bok Choy z grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć imbir, czosnek, sos sojowy, 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, olej, i pokruszony czerwony pieprz w dużej torbie zip-top; dodaj stek do torby. Zapiekać i marynować w lodówce 20 minut.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Płaszcz patelni z gotowania sprayu, i dodać grzyby, cebula, i papryka na patelni. Gotować 3 protokół lub do crisp-tender; przenieść do dużej miski.
Dodaj bok choy na patelnię; smażyć 2 minuty lub aż lekko zwiędnie; Dodaj do miski;ogrzać.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj połowę mieszanki stek na patelnię; gotować 3 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Przełożyć do dużej miski; zachować ciepło. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj pozostałą mieszaninę stek na patelni; gotować 3 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Połączyć bulion i pozostałe 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, mieszając trzepaczką.
Dodaj do patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż mieszanina zgęstnieje, stale mieszając. Powrót stek i warzywa na patelnię; wrzucić delikatnie do herbu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty