Stek pieprzowy z wolnowaru

Stek pieprzowy z wolnowaru
Stek pieprzowy z wolnowaru może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 309 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,79 USD za porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga bulionu wołowego, cebuli, grzybów i oleju roślinnego. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 70%, to danie jest całkiem dobre. Stek pieprzowy z wolnowaru, stek pieprzowy z wolnowaru i stek pieprzowy z wolnowaru są bardzo podobne do tego przepisu.

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Wyraźne, dojrzałe aromaty czerwonych jagód i wiśni kształtowane są przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki ukazują klasyczne nuty ziemi, grzybów i skóry Sangiovese, z podstawą mocnymi, ale eleganckimi taninami. Świetnie komponuje się z mięsami i mięsnymi sosami do makaronów, drobiem i twardymi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn