Stek nowojorski w skorupce Java z glazurą Stout

Stek nowojorski w skorupce Java z glazurą Stout może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Za 3,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 9 g białka i 17 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Będzie hitem na Twojej imprezie walentynkowej. Ten przepis polubiło 286 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, pieprz cayenne, steki nowojorskie i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 64%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto krówkowe z polewą stoutową, Grillowany stek nowojorski z sosem stekowym z piwem i melasą oraz Ciasto czekoladowo-stoutowe z polewą z serka śmietankowego.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W małej misce połącz kawę, ziarna pieprzu, 1/4 szklanki brązowego cukru, sól, czosnek, pieprz cayenne i paprykę. Mocno dociśnij steki.
Odstaw steki pod przykryciem na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Aby ugotować, rozgrzej olej na dużej patelni, aż prawie zacznie dymić.
Dodaj steki i smaż 2–3 minuty z każdej strony. Nie przepełniaj patelni. W razie potrzeby użyj 2 patelni.
Wyjmij steki do naczynia do pieczenia i dokończ pieczenie w piekarniku, aż będą gotowe.
Wyjmij na deskę do krojenia lub talerz i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie w małym rondlu zagotuj stout i zredukuj go o około 1/
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i 2 łyżkami brązowego cukru. Gdy steki odpoczną, wlewamy sos z deski do sosu i podajemy do steków.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti w menu? Spróbuj połączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.