Spritz Cookies
Spritz Cookies może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 96. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, półsłodkie chipsy czekoladowe, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pumpkin Spice Spritz Cookies / Ciasteczka Dla Dzieci raka, Spritz Cookies, oraz Spritz Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°/180 ° C / znak gazu
Przygotujcie dwie nieprzetworzone karteczki.
W małej misce wymieszać mąkę i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło na średniej prędkości do światła, około 1 minuty.
Dodaj granulowany cukier i ubijaj przez 1 minutę.
Dodaj całe jajko i żółtko i ubijaj przez 1 minutę.
Dodać wanilię i ubić do połączenia. Zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj mieszaninę mąki i ubijaj, aż się połączą.
Teraz zabawa. Przygotuj prasę do ciastek, umieszczając tłok na części rurki i obracając, aby zablokować. Podnieś tłok, aż znajdzie się na samej górze. Następnie napełnij tubę ciastem od dolnego otworu. Dopasuj wybrany dysk do dolnego pierścienia i mocno przykręć. Teraz naciśnij część pistoletu (będzie klikać za każdym razem, gdy naciśniesz uchwyt), aż zobaczysz ciasto po prostu naciskające na dysk u dołu.
Teraz jesteś gotowy, aby wycisnąć ciasto.
Umieść koniec Prasy mocno i równomiernie na arkuszu ciastek i naciśnij raz na pistolecie. Podnieś prasę. Jeśli ciasto było odpowiednio dociskane do dysku, powinieneś mieć ładny kształt ciastka na arkuszu. Jeśli ciasto wyszło, ale nie trzymać, lub jeśli kształt jest wonky, podnieś ciasto i umieścić go z powrotem do miski (mówiłem, że to będzie łatwe). Naciśnij wystarczająco dużo ciasteczek, aby pokryć arkusze ciasteczek, rozstaw je w odległości około 1 1/2 cala/4 cm. Lekko posypać kolorowym cukrem (jeśli jest używany). Zwykle posypuję trochę kolorowym cukrem i zostawiam trochę gładkiego.
Piec, aż ciasteczka są jasnobrązowe na dnie, 13 do 15 protokół.
Wyjąć do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Powtórz proces z pozostałym ciastem, umożliwiając całkowite ostygnięcie arkuszy ciastek. Jeśli ciasto zaczyna wydawać się zbyt kruche, aby uzyskać określone kształty, przechowywać w lodówce przez kilka minut.
Jeśli chcesz roztopić chipsy czekoladowe w małym rondlu na bardzo małym ogniu, aż ledwo się stopią. Uważaj, aby zapobiec spalaniu.
Zdjąć z ognia i ubijać, aż będzie gładka. Ułóż arkusz ciasteczek woskowanym papierem. Za pomocą noża do masła rozprowadź na spodzie niektórych ciastek trochę roztopionej czekolady i naciśnij ciasteczka, Strona czekolady w dół, na woskowany papier. W przypadku ciastek kanapkowych rozprowadź roztopioną czekoladę na spodzie ciastka i naciśnij spód innego ciastka o tym samym kształcie na czekoladzie. Lub mżawka roztopionej czekolady na szczycie kształtów. Bądź kreatywny!
Niech ciasteczka siedzieć na około 1 godzinę niech zestaw czekolady.
Przechowywać w szczelnym pojemniku, z woskowanym papierem między warstwami, w temperaturze pokojowej do 7 dni.
Wydrukowano za zgodą bezglutenowego pieczenia na święta Jeanne Sauvage, © 2012 Kronika Książki