Spring Shrimp Rolls to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz papier ryżowy, Sambal czosnkowy, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki Z Krewetkami, Sajgonki Z Krewetkami, oraz Roladki Z Krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku osolonej wrzącej wody, dodać krewetki i gotować przez 3 do 5 minut, aż gotowane przez, ale nie trudne. W lodowej kąpieli. Krewetki pokroić na pół od czubka do czubka i odstawić. W małej misce wlać gorącą wodę z kranu na makaron i odstawić do zmiękczenia, około 10 do 15 minut. Podczas gdy makaron są moczenia, przygotować warzywa i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Makaron odsączyć i pokroić nożycami kuchennymi na 4-calowe długości. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3
Przygotuj obszar do łatwej pracy do montażu rolek. Linia wszystkie warzywa i zioła przed sobą wraz z krewetek i makaronu. Miej pod ręką rolkę przezroczystej folii. Silikonowa blacha do pieczenia działa dobrze jako powierzchnia nonstick do pracy, ale można użyć czystej deski do krojenia, jak również. Napełnij płytką miskę (naczynie ciasto działa świetnie) ciepłą wodą z kranu i zanurz 1 papier ryżowy w wodzie na 10 do 15 sekund, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Drażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Delikatnie usuń arkusz papieru ryżowego z wody, połóż na powierzchni roboczej. Na środku papieru ryżowego umieść 3 połówki krewetek (strona w paski) na papierze ryżowym. Top z 1/4 szklanki makaronu. Na wierzchu 2 patyczki ogórka, 2 patyczki marchwi, 2 patyczki jicamy, 3 kawałki zielonej cebuli, 3 łyżki kapusty napa, 4 łyżki kiełków fasoli oraz szczyptę bazylii i kolendry. Zakończ z 3 więcej kawałków krewetek, paski stronie do góry. Złóż papier ryżowy mocno nad wypełnieniem, złóż końce i kontynuuj toczenie, kończąc szew w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
Kapusta Napa
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Owijarki Sajgonki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Jicama
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Umieść w folii i zwiń, aby rolki mogły się ustawić i nie przyklejać do siebie. Powtórz, aby utworzyć resztę rolek. Rolki przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
6
W małej misce energicznie ubijaj masło orzechowe widelcem, aż będzie łatwe do wymieszania. Wymieszać w sosie hoisin, sok z granatów, sos sojowy, mirin i sambal, aż dobrze połączone. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej, aż będzie gotowy do podania.
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.