Spice & honey łosoś z kuskusem
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Spice & honey łosoś z kuskusem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 631 kalorii, 45g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 120 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz kuskus, przyprawę ras-el-hanout, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Przyprawiony Kurczak z izraelskim kuskusem, Pięcioramienne kotlety jagnięce z cytrusowo-Rodzynkowym kuskusem, oraz Klementyna i miód kuskus.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Skórka i sok 1 cytryna, następnie wymieszaj skórkę i sok z przyprawą, czosnkiem, dymką i 2 łyżkami oleju. Sezon dobrze.
Włożyć łososia do płytkiego naczynia, łyżką zalać marynatą, następnie pozostawić na 10 minut, aby smaki się mieszały.
W międzyczasie włóż kuskus do dużej miski. Dodaj pozostały sok z cytryny i olej, dymkę i 150 ml wrzącej wody, a następnie przykryj i pozostaw do odstawienia.
Łososia unieść na wyłożoną folią blachę do pieczenia, łyżką przykryć resztkami marynaty, następnie piec przez 15 min. Z 5 minut, aby przejść, wyciągnąć blachę do pieczenia i łyżka 1 łyżeczka miodu przezroczystego nad każdym filetem.
Do kuskusu dodajemy miętę i podlewamy widelcem.
Łososia podawać z kuskusem, łyżką soków z blachy do pieczenia i dodać kliny cytrynowe.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.