Spanikopita
Spanikopita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 963 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, sól i pieprz, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ciasto, możesz podążać za tym daniem głównym z Sugar & Spice Pie Crust Cookies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Spanikopita, Spanikopita, oraz Patelnia Spanikopita {+giveaway}.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Rozgrzej małą patelnię na średnim lub średnim ogniu.
Dodaj olej i cebulę i saute 5 protokół.
Dodać pokrojony suchy, rozmrożony szpinak i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do miski dodaj fetę i połącz ze szpinakiem.
Dodać ubite jajko i śmietanę do miski i połączyć z serem, szpinakiem i cebulą.
Na dużej powierzchni roboczej umieść 1 arkusz filo. Pomaluj połowę arkusza odrobiną roztopionego masła, zwracając szczególną uwagę na obwód. Złóż arkusz na pół. Stos 1/4 mieszanki szpinaku w kształcie dziennika pracy 2 cale od dołu i z każdej strony. Podwiń do dołu i złóż obie strony, a następnie zwiń i zawiń w górę, aż dotrzesz do krawędzi arkusza ciasta. Każde ciasto będzie przypominało bułkę jajeczną. Pomaluj szew i końce rolki masłem i ustaw stronę rolki w dół na arkuszu ciastek. Powtórz i zrób 4 rolki.
Piec 15 minut lub do lekko złoty cały i służyć.