Spaghetti z Pecorino Romano i czarnym pieprzem
Spaghetti z Pecorino Romano i czarnym pieprzem wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 285 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 20 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać pieprzu, parmigiano-reggiano plus dodatkowe, spaghetti, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest niesamowite. Spróbuj Spaghetti Z Pecorino Romano I Czarnym Pieprzem, Spaghetti Z Pecorino Romano I Czarnym Pieprzem, oraz Spaghetti z Pecorino Romano, papryką i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tosty pieprzowe na suchej małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, wirująca patelnia, aż pachnące i pieprzowe zaczną skakać, 2 do 3 minut. Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu moździerzem i tłuczkiem lub owinąć ręcznikiem kuchennym i nacisnąć na ziarna pieprzu z dnem ciężkiej patelni.
Gotować spaghetti w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente.
Napełnij dużą szklaną lub ceramiczną miskę gorącą wodą, aby ogrzać miskę. Tuż przed zakończeniem gotowania spaghetti odcedzić miskę, ale nie suszyć.
Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, następnie szybko spuścić makaron w durszlaku (nie strząsnąć nadmiar wody) i dodać do ciepłej miski makaronu.
Posypać 3/4 szklanki sera i 3 łyżki wody do gotowania równomiernie spaghetti i wrzucić szybko. Jeśli makaron wydaje się suchy, wrzucić dodatkową wodę do gotowania.
Makaron podzielić na 4 talerze, następnie posypać pieprzem i 2 łyżkami sera (łącznie).
Podawać natychmiast z dodatkiem sera na boku.