Spaghetti z czosnkiem, cebulą i pancettą: Spaghetti alla Gricia
Spaghetti z czosnkiem, cebulą i pancettą: Spaghetti alla Gricia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 997 kalorii. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz sól i pieprz, mała cebula, pecorino romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Spaghetti alla Boscaiola (Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami), Sycylijskie ciasto Spaghetti (Pasticcio di Spaghetti alla Siracusana), oraz Spaghetti w stylu kierowcy wózka - - - Spaghetti alla Carrettiere dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużym ogniu.
Dodać pieprz chile i pancetta i renderować tłuszcz z wieprzowiny.
Usuń pancetta, rezerwując na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Dodaj pozostały olej, cebula i czosnek i gotować delikatnie, aż złoty kolor brązowy, odrzucając chile. Powrót pancetta na patelnię i zachować ciepło.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Spaghetti gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości jeszcze al dente.
Odcedzić makaron i dodać do patelni saute z pancetta. Zetrzeć pecorino nad, wrzucić na dużym ogniu 1 minutę, i służyć, podzielone równomiernie między 4 rozgrzane miski makaronu.