Spaghetti z Bottargą i migdałową bułką tartą
Spaghetti z bułką tartą i migdałami to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 618 kalorii, 14g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga spaghetti, bottarga, grubej bułki tartej i pieprzu. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Spaghetti z bułką tartą i migdałami, Spaghetti z anchois i bułką tartą (Spaghetti con Acciughe e Mollica), oraz Spaghetti z bułką tartą.
Instrukcje
Kapary moczyć w misce z zimną wodą przez 1 godzinę.
Kapary odcedzić i drobno posiekać.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Toast migdały na blasze do pieczenia przez 10 minut, aż złoty kolor brązowy.
Niech migdały ostygną, a następnie grubo posiekać; przenieść do robota kuchennego i drobno zmielić.
Rozłóż bułkę tartą na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, aż chrupiące.
Ostudzić, następnie wrzucić z migdałami i pietruszką.
W dużym garnku roztopić masło w 1/2 szklanki plus 2 łyżki oleju.
Dodaj kapary, pokruszony czerwony pieprz i połowa bottarga i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skwierczeć, o 5 protokół.
W innym dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować spaghetti, mieszając, aż al dente.
Spaghetti odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania makaronu.
Dodaj makaron do sosu bottarga. Mieszać w zarezerwowanej wody do gotowania, 2 łyżki na raz, aż makaron jest pokryta bogatym sosem.
Rozrzuć jedną czwartą mieszanki okruchów chleba w dużej, płytkiej misce. Wierzch z jedną trzecią makaronu. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy, kończąc mieszanką okruchów chleba.
Pozostałą bottarga posypać makaronem i skropić pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.