South o ' The Border Krewetka Masala

South o ' The Border Krewetka Masala
South o ' granicy krewetki Masala może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chile, pomidory z puszki, garam masala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj South o ' The Border Krewetka Masala, Enchiladas na południe od granicy, oraz Na południe od patelni Granicznej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć główki krewetek. W średnim rondlu zagotuj główki krewetek, muszle i 5 szklanek wody. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Tymczasem, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę, czosnek, imbir, i jalapeno, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
4
Podczas gotowania warzyw, złamać chili arbol i ancho chile na kawałki (usunąć nasiona, jeśli wolisz mniej ciepła i przypraw), a następnie zmielić w młynku do przypraw do drobnego proszku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
WarzywaWarzywa
NasionaNasiona
5
Zmiażdż pomidory rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
6
Dodaj kurkumę, garam masala, i 2 łyżeczki mielonego proszku chile na patelni. Zarezerwuj pozostały proszek chile do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Garam MasalaGaram Masala
KurkumaKurkuma
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podsmaż mieszaninę przez 30 sekund, a następnie dodaj pokruszone pomidory i 1/4 szklanki zarezerwowanego soku pomidorowego. Gotować mieszaninę, mieszając, aż zgęstnieje i większość płynu jest gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
Sok PomidorowySok Pomidorowy
8
Odcedzić muszle krewetek z wody i wyrzucić muszle. Woda jest teraz stadem krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
StadoStado
WodaWoda
9
Dodać 2 szklanki wywaru z krewetek do mieszanki pomidorowej i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Pozostałą krewetkę można schłodzić i zamrozić do wykorzystania w przyszłości. Na wolnym ogniu mieszankę pomidorową, odsłonięte, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KrewetkiKrewetki
StadoStado
10
Dodać krewetki na patelni i gotować, mieszając delikatnie, aż tylko gotowane przez, o 4 protokół. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, a następnie dodaj ciężką śmietanę i świeży koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
świeży Koperekświeży Koperek
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Pozostawić mieszaninę na wolnym ogniu, przez 2 minuty więcej, delikatnie mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
12
Podawać masalę z ciepłym naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn