Sos Żurawinowy Granat
Sos żurawinowy z granatu może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 77 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz żurawinę, nasiona granatu, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to SOS Żurawinowo-Granatowy, Sos Żurawinowy Granat, oraz SOS żurawinowo-granatowy.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić żurawinę, cukier, melasę i tymianek do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować, często mieszając, aż większość żurawiny pop, 5 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać z pestkami granatu. Odrzuć tymianek.
* Kupuj w dobrze zaopatrzonych supermarketach i bliskowschodnich sklepach spożywczych.
Przed podaniem schłodzić ugotowaną żurawinę, przykrytą, do 1 tygodnia; dodać nasiona granatu tuż przed podaniem.