SOS Żurawinowo-Granatowy
SOS żurawinowo-granat może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, żurawinę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 100 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to SOS Żurawinowo-Granatowy, Sos Żurawinowy Granat, oraz SOS żurawinowo-granatowy.
Instrukcje
W średnim rondlu umieść żurawinę, sok z granatów, cukier biały, cukier brązowy, skórkę pomarańczową i sól i zagotuj na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jagody zaczną pękać, około 10 minut.
Wyjąć z ognia, wymieszać z pestkami granatu i ostudzić przez 30 minut. W razie potrzeby dostosuj konsystencję do wody.
Podawać natychmiast lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w lodówce przez okres do dwóch tygodni, podgrzewając ponownie przed podaniem.