Sos Z Golonki Wołowej Na Polencie

Sos Z Golonki Wołowej Na Polencie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc daj sos z goleniem wołowym nad Polentanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 739 kalorii. Na $5.85 za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bulion warzywny, sól koszerna, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Golonka wołowa z pieczarkami i sosem żurawinowym, Schab Osso Buco z Polentanem i Gremolatą, oraz Pieczona Golonka Wołowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Golonki doprawić solą i pieprzem. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzać oliwę do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
3
Dodać połowę trzonków do zapiekanki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane, o 7 protokół.
4
Przenieść na talerz. Powtórz z pozostałymi trzonkami.
5
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z zapiekanki.
6
Dodaj cebulę, seler, marchew i obfite szczypta soli i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż warzywa będą bardzo miękkie i złote, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
SólSól
7
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Dodać pomidory i bulion i doprowadzić do wrzenia. Do zapiekanki należy włożyć golonki i nagromadzone soki. Przykryć i dusić w piekarniku przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BulionBulion
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś trzonki na talerz i pozostaw do ostygnięcia. Używając 2 widelców, rozdrobnij mięso i zeskrobaj szpik z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
SzczypceSzczypce
10
Dodać mięso i szpik do sosu i podgrzewać na umiarkowanie małym ogniu. SOS doprawić solą i pieprzem, podawać z polentą lub makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PolentaPolenta
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSos
Magazyn