Sos: Sos Marinara
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Sos: sos Marinara może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 282 kalorie, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 45 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sos: Sos Worcestershire, Sos: Sos Chimichurri, oraz Sos: Sos Mojo.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średniej patelni do połysku.
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 do 7 protokół.
Dodaj w marchew i seler i gotować, aż zmięknie, o 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj pomidory, oregano i pokruszoną czerwoną paprykę, wymieszaj, aby połączyć i zagotuj. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 30 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia, wymieszać z bazylią, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zużyć natychmiast lub ostudzić do temperatury pokojowej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.