Sos Mięsny
Sos mięsny może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz wino burgundzkie, pomidory, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Meat Loaf Z Sosem Pieczarkowym, SOS Domowy (Bez Kapieli Z Mięsa), oraz Kurczak niskotłuszczowy w sosie Koksowym (mięso Koszerne).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Umieść łopatkę wieprzową na środku garnka i ułóż 4 lub 5 ząbków czosnku po bokach patelni.
Pieczeń wieprzową ze wszystkich stron brązujemy i przekładamy do dużego naczynia do pieczenia; z garnka łyżką szczelinową wyjmujemy ząbki czosnku i przekładamy do miski. Powtórz proces, zarumienić żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy, dodając około 4 ząbki pękniętego czosnku z każdą porcją mięsa i przenosząc mięso do naczynia do pieczenia.
Przenieść każdą partię ząbków czosnku do miski po ugotowaniu.
Podczas gotowania mięsa, odcedzić puszki pomidorów i ich soku. Użyj młyna spożywczego lub naciśnij pomidory przez durszlak, aby usunąć wszystkie nasiona i dodatkową miąższ. Wyrzucić nasiona i miąższ i przenieść przecedzone pomidory do dużej miski; odstawić.
Gotować kiełbasę w oliwie z oliwek w tym samym garnku na średnim ogniu, aż rumiane, rozbijając go drewnianą łyżką, jak gotuje, aż Nie różowy, 10 do 12 protokół.
Przenieść gotowaną kiełbasę do dużej miski i przechowywać w lodówce podczas wykonywania kolejnych kroków. Gdy wszystkie kiełbasa jest rumiane, powrót zarezerwowane ząbki czosnku do garnka i wymieszać w pasty pomidorowej, sól, pieprz czarny, i czerwone płatki pieprzu.
Pastę pomidorową wymieszać drewnianą łyżką, skrobając rumiane kawałki mięsa w garnku. Nie będzie nagromadzenie soków w naczyniu do pieczenia, gdzie mięso odpoczywa; wlać ten płyn do garnka.
Dodać wino burgundzkie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, o 15 protokół.
Wlać przecenione pomidory i sok i wymieszać z bazylią. Przykryć patelnię i doprowadzić sos do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Zdejmij pokrywkę i dodaj gotowane łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 godzin. (Jeśli dodajesz braciole, zobacz notatkę Cooka.)
Usuń łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kości i drobno posiekaj. Odstawić mięso do garnka z sosem i wyrzucić kości.
Gotowaną kiełbasę wymieszać z sosem; dusić przez dodatkową godzinę. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawy.