Sos Mięsny

Sos Mięsny
Sos mięsny może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz wino burgundzkie, pomidory, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Meat Loaf Z Sosem Pieczarkowym, SOS Domowy (Bez Kapieli Z Mięsa), oraz Kurczak niskotłuszczowy w sosie Koksowym (mięso Koszerne).

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Umieść łopatkę wieprzową na środku garnka i ułóż 4 lub 5 ząbków czosnku po bokach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Pieczeń wieprzową ze wszystkich stron brązujemy i przekładamy do dużego naczynia do pieczenia; z garnka łyżką szczelinową wyjmujemy ząbki czosnku i przekładamy do miski. Powtórz proces, zarumienić żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy, dodając około 4 ząbki pękniętego czosnku z każdą porcją mięsa i przenosząc mięso do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
CzosnekCzosnek
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
OxtailOxtail
GoździkiGoździki
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
4
Przenieść każdą partię ząbków czosnku do miski po ugotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podczas gotowania mięsa, odcedzić puszki pomidorów i ich soku. Użyj młyna spożywczego lub naciśnij pomidory przez durszlak, aby usunąć wszystkie nasiona i dodatkową miąższ. Wyrzucić nasiona i miąższ i przenieść przecedzone pomidory do dużej miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Gotować kiełbasę w oliwie z oliwek w tym samym garnku na średnim ogniu, aż rumiane, rozbijając go drewnianą łyżką, jak gotuje, aż Nie różowy, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
7
Przenieść gotowaną kiełbasę do dużej miski i przechowywać w lodówce podczas wykonywania kolejnych kroków. Gdy wszystkie kiełbasa jest rumiane, powrót zarezerwowane ząbki czosnku do garnka i wymieszać w pasty pomidorowej, sól, pieprz czarny, i czerwone płatki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
KiełbasaKiełbasa
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
8
Pastę pomidorową wymieszać drewnianą łyżką, skrobając rumiane kawałki mięsa w garnku. Nie będzie nagromadzenie soków w naczyniu do pieczenia, gdzie mięso odpoczywa; wlać ten płyn do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
GarnekGarnek
9
Dodać wino burgundzkie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
10
Wlać przecenione pomidory i sok i wymieszać z bazylią. Przykryć patelnię i doprowadzić sos do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdejmij pokrywkę i dodaj gotowane łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 4 do 5 godzin. (Jeśli dodajesz braciole, zobacz notatkę Cooka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
OxtailOxtail
JagnięcinaJagnięcina
12
Usuń łopatkę wieprzową, żeberka wieprzowe, wołowinę i goleń jagnięcy. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kości i drobno posiekaj. Odstawić mięso do garnka z sosem i wyrzucić kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wieprzoweżeberka Wieprzowe
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
OxtailOxtail
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Gotowaną kiełbasę wymieszać z sosem; dusić przez dodatkową godzinę. Posmakuj sosu i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
KiełbasaKiełbasa
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia7
Magazyn