SOS maślany pomarańczowy (Beurre Blanc) do owoców morza
SOS maślany pomarańczowy (Beurre Blanc) do owoców morza to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 463 kalorie. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi SOS. Ten przepis jest lubiany przez 179 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka pomarańczy, masło, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Owoce morza Tymbales z estragonem Beurre Blanc, Pieczony Grouper z risotto z owocami morza i szampanem-Citrus Beurre Blanc, oraz Mahi-Mahi z pomarańczowym sosem Beurre Blanc.
Instrukcje
Zrobić syrop ze skórki pomarańczowej, soku pomarańczowego, wina i szalotki: skórkę połowę jednej pomarańczy (około 2 łyżeczki) i sok dwie pomarańcze (około 3/4 szklanki).
Sok, skórkę, Wino i szalotki umieścić na patelni z sosem na średnim ogniu.
Gotuj, aż będzie syropowaty i prawie zniknie.
Powoli ubijaj masło: na małym ogniu, stale i energicznie ubijaj masło, po 1 łyżce stołowej na raz.
Masło jest jedynym emulgatorem dla tego sosu, a jeśli powoli go dodasz, ciągle mieszając, sos uzyska jedwabiście gładką konsystencję. Nie pozwól, aby sos się zagotował!
Dodać sól i pieprz do smaku.