Sos Jagodowy Domowej Roboty
Sos jagodowy domowej roboty jest bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 194 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to spowodowane moim uzależnieniem od pieczenia. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Jeśli masz jagody, wodę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Sos Jagodowy Domowej Roboty, Waniliowe Gofry Z Sosem Jagodowym Domowej Roboty, oraz Babeczki jagodowe z lukrem cytrynowym i sosem jagodowym.
Instrukcje
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć jagody, 1/2 szklanki wody, cukier i sok z cytryny. Często mieszaj i doprowadzaj do niskiego wrzenia.
W małej misce ubić skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami zimnej wody.
Powoli mieszaj skrobię kukurydzianą z jagodami, uważając, aby nie zmiażdżyć jagód. Gotować na wolnym ogniu, aż domowej roboty sos jagodowy jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył metalowej łyżki, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i delikatnie wymieszać wanilią i skórką z cytryny.