Sos żurawinowo-jabłkowy

Sos żurawinowo-jabłkowy
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, sos żurawinowo-jabłkowy może być spektakularnym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim, który warto wypróbować. Sos ten ma 146 kalorii , 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 68 centów za porcję , ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mieloną bułkę tartą, jabłka, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sos jabłkowo-żurawinowo-gruszkowy , Pikantny sos żurawinowo-jabłkowy i Kotlety schabowe z sosem żurawinowo-jabłkowym, Ziemniakami z pietruszką i Groszkiem cukrowym .

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
2
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić. Zmiksuj mieszaninę w robocie kuchennym. Przykryj i przechowuj w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Duże Jajka Plus 3 Białka2 Duże Jajka Plus 3 Białka
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawSos
Magazyn