Sos czekoladowo-malinowy
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i laktoovo-wegetariańskich do swojego repertuaru, sos czekoladowo-malinowy może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten sos ma 359 kalorii , 22 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 26 osób. Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Mieszanka cukru, gęstej śmietany kremówki, malin i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 70% , to danie jest dobre. Wypróbuj Babeczki z malinami z lukrem malinowym , Pączki z maślanki w proszku z sosem malinowym i czekoladowym oraz Pieczony sernik z marakują z sosem waniliowo-malinowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zmiksuj maliny w malakserze lub blenderze. Przetrzyj przez drobne sito; odstaw.
W rondlu wymieszaj kakao i śmietankę.
Dodaj cukier, syrop kukurydziany, masło i maliny; dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotuj przez 8 minut bez mieszania.
Zdjąć z ognia. Ostudzić co najmniej 15 minut przed podaniem.
Nakładaj na lody, ciasto funtowe lub brownie. Resztki przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku do 1 miesiąca.