Solony Karmel i masło orzechowe
Przepis Solony Karmel i masło orzechowe można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Na 77 centów za porcję, dostajesz przyprawę, która serwuje 15. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 9g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 187 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga g puszki goździk karmel, łuszcząca sól morska lub, mąka, i masło. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Peanut Butter Cookie Dough Billionaire Bars, Solone Karmelowe Batony Z Masłem Orzechowym, oraz Batony Karmelowe Solone Z Masłem Orzechowym.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Smar i linii 20 x 30cm prostokątne ciasto cyny z pieczenia pergaminem najlepszym sposobem, aby to zrobić jest z 2 długie paski pergaminu.
Umieść składniki na bazie w robocie kuchennym i blitz, aż zacznie się zlepiać nie martw się, jeśli orzeszki są jeszcze trochę grube, dodadzą piękny tekstury. Wskazówka na powierzchni roboczej i krótko ugniatać, aby połączyć jako ciasto. Wciśnij ciasto do podstawy puszki w równomiernej warstwie.
Piec 25 min na złoty kolor, następnie odstawić do ostygnięcia.
Aby warstwa masła orzechowego, roztopić masło i masło orzechowe w małej patelni i wymieszać, aż będzie gładka. Cukier puder przesiać do miski, następnie wlać gorącą masę z masłem i wymieszać do połączenia. Podczas gdy mieszanina jest jeszcze ciepła, wlać na bazę i wygładzić łopatką. Schłodzić przez 2 godziny, aż zestaw.
Aby uzyskać warstwę karmelu, umieścić Karmel i sól na patelni, doprowadzić do wrzenia i gotować energicznie przez 2-3 min, ubijając w sposób ciągły, aż kolor ciemnieje odcień lub dwa i karmel lekko zgęstnieje. Pozostaw karmel do ostygnięcia na 20 minut (patrz wskazówki poniżej). Po ostygnięciu zalać warstwą masła orzechowego i powrócić do lodówki na kolejne 2 godziny.
Roztopić czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującą się wodą. W międzyczasie toffi i mleko wkładamy do małego rondla i delikatnie podgrzewamy. Będą one zlepiać się i walczyć, aby topić się na początku, ale zachować ogrzewanie i ostatecznie zmienią się w płynny sos toffi.
Wyjmij puszkę z lodówki i polej czekoladę soloną warstwą karmelu, przechylając puszkę, aby rozprowadzić czekoladę na powierzchni. Użyj łyżki, aby szybko skropić karmel na czekoladzie w cienki loopy wzór (lub Patrz wskazówka poniżej). Jeśli toffi zaczyna być zbyt gęsta, dodaj odrobinę mleka lub śmietany i włóż ją z powrotem do ognia, aż będzie ciekła.
Posyp płatki soli morskiej i włóż puszkę z powrotem do lodówki, aby schłodzić na 2 godziny przed krojeniem.