Soba ze szczypiorkiem czosnkowym, pieczarkami i Bok Choy
Soba ze szczypiorkiem czosnkowym, pieczarkami i Bok Choy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 3,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, wodę, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Jedz Za 8 Dolców: Soba Z Grzybami I Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Pokrój bok choy po przekątnej na 1-calowe kawałki; oddzielne zielone części i łodygi. Łodygi gotować we wrzącej wodzie 2 minuty.
Dodać zielone porcje; gotować 1 minutę.
Usuń bok choy z wody łyżką szczelinową; umieść w durszlaku. Spłukać pod zimną wodą; odcedzić.
Powrót wody do wrzenia, i dodać soba. Gotować 4 minut lub aż al dente.
Odcedzić i spłukać ciepłą wodą; odcedzić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w woku lub dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szczypiorek czosnku na patelnię; Stir-fry 10 sekund.
Dodać grzyby shiitake i cremini i sake; przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie. Odkryj i zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj bok choy i sos sojowy; gotować 2 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Dodać makaron; gotować 2 minuty, podrzucając do połączenia.