Soba i sałatka z krewetek z sosem Wasabi
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Soban i sałatka z krewetek z sosem Wasabi może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać małe krewetki, zielona cebula, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Schłodzona Sałatka Ramen z kraba i krewetek z sosem Chukka-Soba, Sałatka Soba z soi-Wasabi Vinaigrette, oraz Sałatka Soba z soi-Wasabi Vinaigrette.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodaj soba i mieszać od czasu do czasu, aż ledwo przetargu do gryźć, 5 do 7 protokół.
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie dokładnie spuścić.
W międzyczasie, w małej misce, wymieszać proszek wasabi z 1 łyżką zimnej wody; odstawić około 5 minut.
Dodaj sos sojowy i sok z cytryny.
W dużej misce wymieszaj szpinak z 2 łyżkami sosu wasabi. Szpinak podzielić między talerze obiadowe.
Dodaj makaron, zieloną cebulę i pozostały sos do miski; delikatnie wymieszaj. Kopiec równo na szpinaku i top z równych porcjach krewetek i imbiru.
Cztery rodzaje makaronów: poszukaj suszonych azjatyckich makaronów w międzynarodowej sekcji supermarketu lub na rynku azjatyckim.
Nici fasolowe (makaron saifun lub celofan). Cienki, żylasty suszony makaron, wykonany ze skrobi z fasoli mung, staje się przezroczysty i śliski po ugotowaniu w wodzie lub puszysty i chrupiący, gdy jest smażony w głębokim tłuszczu. Neutralny smak.
Makaron ryżowy (paluszki ryżowe, Mai fun, mi fun). Suszone białe makarony, wykonane z mąki ryżowej, różnią się od wąsów do około 1/4 cala szerokości. Po ugotowaniu w wodzie stają się nieprzezroczyste i delikatne; po smażeniu dmuchają i chrupią. Łagodny ryżowy smak.
Soba. Kasza gryczana i mąka pszenna zaparzają cienki, tan japoński makaron o mocnym, ziemistym smaku.
Makaron pszenny (makaron chiński lub makaron orientalny, mein). Dostępne w wielu formach, te uniwersalne makarony smakują podobnie do spaghetti i noszą wiele nazw.