Smażony ryż z brokułami i jajkami

Smażony ryż z brokułami i jajkami
Smażony ryż z brokułami i jajkami może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka jaj, sos sojowy, bulion z kurczaka mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażony ryż z warzywami wiosennymi i jajkami, Wołowina i brokuły Cauli-ryż [aka Not Chinese Not Fried Not Rice], oraz Miski ryżowe ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Brokuły na parze, pod przykryciem, 2 minuty lub do chrupkości; spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
WodaWoda
2
Drenaż; cool.
3
Połączyć jajka i 2 łyżki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
4
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać mieszankę jajeczną; smażyć 30 sekund lub do miękkiej jajecznicy, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Wyjąć mieszaninę jaj z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj 2 łyżeczki oleju roślinnego do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać imbir i czosnek; Stir-fry 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
9
Dodać ryż; smażyć 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
10
Dodać brokuły, marchew, i bulion; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły
MarchewMarchew
BulionBulion
11
Dodaj gotowane jajka, sos sojowy, olej sezamowy i sól; smażyć 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
JajkoJajko
SólSól
12
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować Jest de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn