Smażony ryż z brokułami i jajkami
Smażony ryż z brokułami i jajkami może być tylko Chiński przepis, którego szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka jaj, sos sojowy, bulion z kurczaka mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażony ryż z warzywami wiosennymi i jajkami, Wołowina i brokuły Cauli-ryż [aka Not Chinese Not Fried Not Rice], oraz Miski ryżowe ze smażonymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brokuły na parze, pod przykryciem, 2 minuty lub do chrupkości; spłukać zimną wodą.
Połączyć jajka i 2 łyżki wody.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego w dużej patelni nonstick lub wok na średnim ogniu.
Dodać mieszankę jajeczną; smażyć 30 sekund lub do miękkiej jajecznicy, stale mieszając.
Wyjąć mieszaninę jaj z patelni.
Dodaj 2 łyżeczki oleju roślinnego do patelni.
Dodać imbir i czosnek; Stir-fry 30 sekund.
Dodać ryż; smażyć 3 minuty.
Dodać brokuły, marchew, i bulion; gotować 1 minutę.
Dodaj gotowane jajka, sos sojowy, olej sezamowy i sól; smażyć 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.