Smażony okoń morski z pikantną skórką z trawy cytrynowej
Smażony okoń morski z pikantną skórką trawy cytrynowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, wodę, kurkumę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony bas z trawą cytrynową, Pieczony okoń morski z trawą cytrynową i imbirem, oraz Łosoś Z Trawy Cytrynowej Smażony Na Patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos curry: w małym rondlu, ciepła 3 Tbs. mleka kokosowego na małym ogniu.
Dodać pastę curry; wymieszać do rozpuszczenia.
Niech mieszaninę gotować na wolnym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół, mieszając, aby zapobiec spalaniu.
Dodaj bulion z kurczaka, pozostałe mleko kokosowe, sos rybny, cukier i kurkumę. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół. W oddzielnej małej misce rozpuść skrobię kukurydzianą w wodzie. Użyj tego, aby zagęścić sos dodając 1 łyżeczkę. w czasie i dobrze mieszając. Tuż przed podaniem wymieszaj sok z cytryny. Przygotuj okonia morskiego: w misce połącz trawę cytrynową, płatki czerwonej papryki, czosnek, kurkumę, sól, cukier i wodę.
Dodaj okonia morskiego, obracając się, aby go przykryć, i marynować przez około 20 minut. Na patelni nieprzywierającej wystarczająco dużej, aby pomieścić rybę, podgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać filety i gotować, aż tylko zrobić, 5 do 6 protokół z każdej strony.
Zdjąć z ognia i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać rybę w basenie z zielonym sosem curry.. Dodać do przodu porady zielony sos curry będzie przechowywać, pokryte i schłodzone, przez około tydzień. Drink sugestie dla każdego dania z pikantnym ciepła, słodsze Wino daje najlepszą równowagę. Owocowo-kwiatowe Rieslingi i Gewrztraminery są idealne. Spróbuj Rieslingów na poziomie Kabinetta z Gunderloch i Zilliken. Albo spróbuj tych odmian: z Kalifornii, Edmeades Mendocino Gewrztraminer lub Bonny Doons Pacific Rim Riesling; lub z Północno-Zachodniego Pacyfiku, Amity Gewrztraminer z Oregonu lub Hogue Riesling z Waszyngtonu.
z 1/4 szklanki sosu, kalorii
35, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
16, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.