Smażony okoń morski z pikantną skórką z trawy cytrynowej

Smażony okoń morski z pikantną skórką z trawy cytrynowej
Smażony okoń morski z pikantną skórką trawy cytrynowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 33g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, wodę, kurkumę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażony bas z trawą cytrynową, Pieczony okoń morski z trawą cytrynową i imbirem, oraz Łosoś Z Trawy Cytrynowej Smażony Na Patelni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić sos curry: w małym rondlu, ciepła 3 Tbs. mleka kokosowego na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos CurrySos Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać pastę curry; wymieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
3
Niech mieszaninę gotować na wolnym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół, mieszając, aby zapobiec spalaniu.
4
Dodaj bulion z kurczaka, pozostałe mleko kokosowe, sos rybny, cukier i kurkumę. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół. W oddzielnej małej misce rozpuść skrobię kukurydzianą w wodzie. Użyj tego, aby zagęścić sos dodając 1 łyżeczkę. w czasie i dobrze mieszając. Tuż przed podaniem wymieszaj sok z cytryny. Przygotuj okonia morskiego: w misce połącz trawę cytrynową, płatki czerwonej papryki, czosnek, kurkumę, sól, cukier i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
SeabassSeabass
KurkumaKurkuma
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj okonia morskiego, obracając się, aby go przykryć, i marynować przez około 20 minut. Na patelni nieprzywierającej wystarczająco dużej, aby pomieścić rybę, podgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeabassSeabass
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać filety i gotować, aż tylko zrobić, 5 do 6 protokół z każdej strony.
7
Zdjąć z ognia i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
8
Podawać rybę w basenie z zielonym sosem curry.. Dodać do przodu porady zielony sos curry będzie przechowywać, pokryte i schłodzone, przez około tydzień. Drink sugestie dla każdego dania z pikantnym ciepła, słodsze Wino daje najlepszą równowagę. Owocowo-kwiatowe Rieslingi i Gewrztraminery są idealne. Spróbuj Rieslingów na poziomie Kabinetta z Gunderloch i Zilliken. Albo spróbuj tych odmian: z Kalifornii, Edmeades Mendocino Gewrztraminer lub Bonny Doons Pacific Rim Riesling; lub z Północno-Zachodniego Pacyfiku, Amity Gewrztraminer z Oregonu lub Hogue Riesling z Waszyngtonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Brzoskwiń, OdsączonychPuszka Brzoskwiń, Odsączonych
RieslingRiesling
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1
Rozmiar
2
z 1/4 szklanki sosu, kalorii
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
390, tłuszcz
2
21, Kalorie Tłuszczowe
1
190, Tłuszcze Nasycone
2
11, białko
3
35, Tłuszcz Jednonienasycony
4
5, węglowodany
5
1290, Cholesterol
6
70, włókno
7
Foto: Alan Richardson
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
16, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn