Smażony Kurczak Z Sosem Borowikowo-Kasztanowym, Szpinakiem Gotowanym Na Parze I Orzo
Kurczak smażony na patelni z sosem borowikowo-kasztanowym z gotowanym na parze szpinakiem i orzo trwa około 35 minut od początku do końca. To danie główne ma 1325 kalorii, 72 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,57 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka gęstej śmietanki, czosnku, tymianku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżką wynoszący 85%. Smażone steki z żeberka z borowikami i nacieraniem rozmarynem, smażone steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-szpinakowym i orzo z kurczaka i szpinaku na patelni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj orzo zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby namoczyć w 1 szklance gorącej wody na 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smaż 2 minuty z każdej strony, aż uzyskasz złoty kolor.
Zdejmij kurczaka z patelni i odłóż na bok. Na tę samą patelnię dodaj czosnek i szalotkę i smaż 3 minuty, aż będą miękkie.
Dodaj sherry i tymianek i gotuj 1 minutę. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię z bulionem i kasztanami.
Pieczarki odsączamy na sicie wyłożonym ręcznikiem papierowym i dodajemy do garnka z przecedzonym płynem z moczenia. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, aż kurczak będzie ugotowany.
Usuń 2 połówki piersi kurczaka i zachowaj je na kolejny posiłek. Na patelnię dodaj gęstą śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia i podawaj sos z kurczaka i grzybów na połowie makaronu orzo, zachowując drugą połowę orzo na kolejny posiłek.