Smażony bas w paski z miętowym Pesto i przyprawioną marchewką

Smażony bas w paski z miętowym Pesto i przyprawioną marchewką
Smażony bas w paski z miętowym Pesto i przyprawioną marchewką jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 507 kalorii, 34g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ząbek czosnku, miętę, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Smażony Bas Z Miętowym Pesto I Przyprawioną Marchewką, Smażony bas w paski z letnimi warzywami, oraz Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiksuj liście mięty, pistacje, oliwę z oliwek i czosnek w procesorze, aż do grubych form puree. Doprawić grubą solą. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić pesto do temperatury pokojowej i wymieszać przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
MiętaMięta
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1
Połączyć oliwę z oliwek, miętę i tymianek w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TymianekTymianek
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozprowadzić mieszankę ziołową po obu stronach filetów rybnych. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby co najmniej 3 godziny i do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Wymieszać wszystkie nasiona w małej suchej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść nasiona do młynka do przypraw lub zaprawy i grubo zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj marchew, pokruszony czerwony pieprz i zmielone nasiona; smażyć, aż marchew zacznie brązowieć w miejscach, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
MarchewMarchew
NasionaNasiona
5
Dodać bulion i sok z cytryny i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż marchewki będą miękkie, o 6 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MarchewMarchew
BulionBulion
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.
7
Rybę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
8
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni nieprzywierających na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj rybę i gotować, aż rumiane z obu stron i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Marchewki rozgrzać do momentu, aż się rozgrzeje. Marchew i dowolne soki podzielić na 4 talerze. Wierzch każdej porcji z 1 filetem rybnym. Łyżka pesto i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
RybyRyby
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn