Smażone szparagi i fasola węża z dżemem z Chile i limonką Kaffir

Smażone szparagi i fasola węża z dżemem z Chile i limonką Kaffir
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Smażone szparagi i fasola węża z dżemem z Chile i limonką Kaffir może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, chiles, długi kawałek galangal, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Smażone szparagi i fasola węża z dżemem z Chile i Kaffir, Smażone szparagi i fasola węża z dżemem z Chile i Kaffir, oraz Smażony szczypiorek czosnkowy z Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usuń wszelkie nasiona z miąższu tamaryndowca i umieść miąższ w mini procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
2
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody i puree, aż będzie gładka, dodając więcej gorącej wody, jeśli mieszanina jest gęsta. Używając gumowej szpatułki, naciśnij tyle mieszaniny tamaryndowca przez drobne sito, aby zmierzyć 1/3 szklanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Ciepło ciężki duży wok lub patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj galangal i suche pieczone, aż zwęglone i miękkie, często mieszając, o 8 protokół; przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Rozgrzać olej w tym samym woku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać cebulę i gotować, aż złoty, o 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cebulę do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Do tego samego oleju dodać czosnek. Gotować, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść do miski z galangal.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Dodać chiles do tego samego oleju. Gotować tylko do nieco ciemniejszy kolor, o 10 sekund. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść chiles do miski z galangal.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj krewetki do tego samego oleju. Gotować 1 minutę. Używając łyżki szczelinowej, przenieś do ręczników papierowych, aby osuszyć. Zapas ropy w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Połączyć galangal, czosnek, i chiles z miski, cebula, i krewetki w procesorze. Zmiksować, aż do uzyskania formy pasty (pasta może nie być całkowicie gładka).
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Przenieść pastę do ciężkiego średniego rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
12
Wymieszać w 1/4 szklanki oleju z woka i mieszać na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
13
Dodaj cukier palmowy, sos rybny i miąższ tamaryndowca. Wymieszać Chile dżem do mieszania. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Sos RybnySos Rybny
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
DżemDżem
14
Przełożyć do miski, przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Rozgrzać olej w dużym woku lub ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać czosnek i wymieszać 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
3
Dodaj szparagi, fasolę i liście limonki; wrzuć do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LimonkiLiście Limonki
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4
Dodaj bulion, cukier i dżem chile. Smażyć, aż warzywa będą miękkie i sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
DżemDżem
5
Przenieść warzywa do Bowland służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1
Aby szybko posiekać czosnek wymagany w tym przepisie, użyj mini procesora zamiast noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn