Smażone Kulki Ricotty
Smażone kulki ricotty wymagają ok. 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 26 centów za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mało kto lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, oliwę z oliwek, ricottę z koziego mleka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Xiao Kou Zao (Głęboko Smażone Kulki Sezamu), Smażony boczek ,kurczak i kulki serowe, oraz Kulki ziemniaczane faszerowane mozzarellą.
Instrukcje
W dużej misce połącz ricottę, ser, pietruszkę, czosnek, gałkę muszkatołową i 1 żółtko jajka (białe) i dobrze wymieszaj. Doprawić solą i pieprzem. Uformuj mieszankę ricotta w kulki wielkości małych orzechów włoskich i ustaw na stojaku, aby lekko wyschnąć przez 15 minut.
Gdy jest gotowy do gotowania, umieścić olej w patelni wysokiej jednostronnej i podgrzać do 360 stopni F. olej powinien mieć co najmniej 2-cale głębokości.
W płytkiej misce wymieszaj białko z pozostałym całym jajkiem, ubijając widelcem.
Umieść bułkę tartą w innej płytkiej misce. Każdą kulkę ricotty zanurz w jajku, aby lekko obtoczyć, a następnie szybko zwinąć w bułkę tartą. Upewnij się, że kulki ricotta są całkowicie pokryte jajkiem i bułką tartą, a powłoka jest mocno dociskana. Upuść kulki, po kilka na raz, na gorący olej i smaż na złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową i krótko odcedzić, następnie podawać na gorąco.