Chrupiąca kanapka z tuńczykiem curry może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 391 kalorii. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i kup mielony pieprz, rodzynki, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 62 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go jeszcze raz. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy obejmują chrupiącą kanapkę z tuńczykiem curry, kanapkę z tuńczykiem chrupiącą curry i kanapkę z sałatką z chrupiącego tuńczyka.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj tuńczyka, majonez, orzeszki ziemne, rodzynki i seler. Doprawić curry, solą, czarnym pieprzem, cukrem, czosnkiem w proszku i pieprzem cayenne. Wymieszaj cebulę i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
1/2 Szklanki Gotowanego Groszku Lub Warzyw
Steki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
Tuńczyk świetnie komponuje się z Pinot Noir, Merlot i winem różowym. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Moet & Chandon White Star (). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz jest utrzymany z nutą miodu.