Smażone kalmary z pikantnym majonezem

Smażone kalmary z pikantnym majonezem
Smażone kalmary z pikantnym majonezem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz maślankę, kalmary, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Smażone kalmary z pikantnym majonezem, Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois, oraz Smażone kalmary z majonezem Peperoncini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać razem majonez i Sriracha w małej misce. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
SrirachaSriracha
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Namoczyć kalmary w maślance; schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
KałamarnicaKałamarnica
3
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Usuń kalmary z maślanki, i pogłębiać w mieszaninie mąki. Otrząsnąć nadmiar i oddzielne pierścienie i macki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
KałamarnicaKałamarnica
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
5
Wlać olej na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 36
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Smaż kalmary, partiami, 1 minuta lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
7
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać na ciepło z pikantnym majonezem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn