Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym
Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sos sojowy, sól i pieprz, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym, Warzywa smażone w sosie ostrygowym, oraz Restauracja w stylu Chińskich zieleni z sosem ostrygowym.
Instrukcje
Usuń wszelkie skazy na zewnątrz łodygi z zieleni.
Umieść szpinak z jednej strony, abyś mógł dodać go do wok lub patelni w ostatniej chwili, ponieważ gotuje się bardzo szybko. Przygotować resztę chińskiej zieleni; normalnie pokroić Chińskie brokuły w paski i bok choy na ćwiartki. Zanurz zieleninę w wrzącej wodzie przez około 1 1/2 minuty, aż będzie miękka i dobrze spuścić.
Olej i imbir przełożyć na bardzo duży, gorący wok lub inną odpowiednią patelnię i gotować przez około 30 sekund.
Dodaj szalotki i resztę składników oprócz przyprawy. Wymieszać, następnie dodać szpinak i wrzucić tak, aby wszystko było pokryte sosem. Warzywa skwierczą i smażą. Ostrygi i sos sojowy zmniejszą się, po prostu pokrywając zielenie. W tym momencie doprawić do smaku. Smażyć przez kolejną minutę i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Indaba Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.