Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym

Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym
Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 150 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz sos sojowy, sól i pieprz, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Smażone Chińskie warzywa z imbirem, ostrygami i sosem sojowym, Warzywa smażone w sosie ostrygowym, oraz Restauracja w stylu Chińskich zieleni z sosem ostrygowym.

Instrukcje

1
Usuń wszelkie skazy na zewnątrz łodygi z zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
2
Umieść szpinak z jednej strony, abyś mógł dodać go do wok lub patelni w ostatniej chwili, ponieważ gotuje się bardzo szybko. Przygotować resztę chińskiej zieleni; normalnie pokroić Chińskie brokuły w paski i bok choy na ćwiartki. Zanurz zieleninę w wrzącej wodzie przez około 1 1/2 minuty, aż będzie miękka i dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
ZieloniZieloni
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Olej i imbir przełożyć na bardzo duży, gorący wok lub inną odpowiednią patelnię i gotować przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj szalotki i resztę składników oprócz przyprawy. Wymieszać, następnie dodać szpinak i wrzucić tak, aby wszystko było pokryte sosem. Warzywa skwierczą i smażą. Ostrygi i sos sojowy zmniejszą się, po prostu pokrywając zielenie. W tym momencie doprawić do smaku. Smażyć przez kolejną minutę i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
ZieloniZieloni
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Indaba Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Indaba Chenin Blanc
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn