Smażona fasolka szparagowa z imbirem i cebulą
Smażona fasolka szparagowa z imbirem i cebulą to przystawka, która serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oleju arachidowego, papryki, cebuli i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Smażony korzeń lotosu z sezamem i zieloną cebulą, Smażona fasolka szparagowa, oraz Smażona fasolka szparagowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku, aż się rozpali:
Podgrzewaj wok lub dużą patelnię na dużym ogniu na najgorętszym palniku przez około 90 sekund.
Dodać olej roślinny i pozostawić do nagrzania, aż połysk.
(Wrzuć kawałek cebuli do oleju, gdy uważasz, że jest gorący. Jeśli olej jest wystarczająco gorący, cebula skwierczy.)
Dodać pokrojoną fasolkę szparagową, pokrojoną cebulę i imbir i wrzucić do połączenia. Rozbij kępki pokrojonej cebuli, które mogły się sklejać.
Rozłóż wszystko na patelni i pozwól, aby zapiekło się nietknięte w dowolnym miejscu od 30-90 sekund, chcesz uzyskać trochę brązowienia na warzywach. Wymieszać warzywa i odstawić na kolejne 30-90 sekund.
Dodać pokrojony czosnek, ponownie wymieszać i gotować przez kolejną minutę.
Dodać mieszankę sosu sojowego i cukru, wymieszać smażyć kilka sekund:
Wymieszać sos sojowy z cukrem i wlać na patelnię. Wyłączyć ogień i natychmiast wrzucić warzywa do połączenia. Sos zacznie karmelizować i może się palić, chyba że wszystko będzie w ruchu przez kilka sekund.
Na zieloną fasolkę i cebulę wlać olej sezamowy i posypać czarnym pieprzem. Wrzucić, aby połączyć jeszcze raz.
Podawać natychmiast lub niech odpocząć i służyć w temperaturze pokojowej. Fasola powinna być jeszcze nieco chrupiąca. Będą gotować trochę więcej w pozostałym ogniu patelni lub naczynia do serwowania.