Skórki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem
Skórki ziemniaczane ze śmietaną i szczypiorkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieczenia ziemniaków, szczypiorek, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Skinny skór ziemniaczanych z kwaśną śmietaną i boczkiem przystawka, Vichyssoise ze śmietaną i szczypiorkiem, oraz Śmietana i szczypiorek bite ziemniaki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. szoruj ziemniaki, nakłuj całym nożem i piecz do miękkości, a nóż łatwo przebije, około 1 godziny i 25 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na tyle, aby obsłużyć.
Pokroić ziemniaki na pół i zeskrobać mięso, pozostawiając około 1/4 cala.
Pokrój każdą połowę na 3 kliny.
Umieść kliny na dużej blasze do pieczenia i spryskaj ziemniaki sprayem do gotowania.
Piec przez 10 minut. Obrócić i piec 10 minut dłużej. Obróć jeszcze raz i piec przez ostatnie 10 minut, aż będzie chrupiące.
Śmietanę wymieszać ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Skórki ziemniaczane podawać z mieszaniną śmietany.