Skorupiaki z bulionem maślanym i emulsją miodową to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Mieszanka gałązek pietruszki, ogony homara, mięso krabowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Skorupiaki z bulionem maślanym i emulsją miodową, Gotowane na parze i smażone Skorupiaki w bulionie kokosowym, oraz Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 9 składników w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut, aby umożliwić rozwój smaków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać małże do garnka rosołu; zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia.Przykryć i gotować, aż małże Otwarte, 6 do 8minutes. Używając szczypiec lub łyżki szczelinowej, przenieś małże do dużej miski (wyrzuć dowolniektóre nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Do Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodaj małże do gotowania w tym samym garnku; przykryj i gotuj do otwarcia, 4 do 5 minut. Używając łyżki szczelinowej tongsor, przenieś małże do muszli z małżami (wyrzuć te, które nie otwierają się); lekko ostudzić. Odrzuć bulion.
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Usunąć małże i małże z muszli; wyrzucić muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
1 łyżka Suszonej Marsali
5
Umieść ogony homara na stojaku na parowiec w dużym garnku wypełnionym wystarczającą ilością wody, aby dotrzeć do dna stojaka na parowiec.Doprowadzić wodę do wrzenia. Przykryć; paruj, aż się tylko ugotuje, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Transferlobster do miski z lodowatej wody i ostudzić 10 minut. Za pomocą nożyc kuchennych Wytnij skorupę z 1 ogona homara i usuń lobstermeat z ogona; Odrzuć skorupy. Powtórz z drugim ogonem homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
7
Pokrój mięso na 1/2 cala. DO AHEAD: Owoce morza można gotować4 godziny wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1
Przynieś 1/4 szklanki wody dooil w ciężkim dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać masło, 2 kawałki na raz, ubijając, aż masło jest stopiony, ale nie brązowy przed dodaniem więcej.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodaj małże, małże, homar i krab; wymieszać na średnim ogniu, aż skorupiaki są ogrzewane przez, o ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Skorupiaki
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Krab
4
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1
Połącz 1 szklankę wody i miodu w średnim rondlu.Doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu untiloney rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia; dodać żółtko i wymieszać mieszaninę z immersionblender aż bardzo spieniony, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany Grzybów
3
Podziel mieszankę skorupiaków między małychowki. Top każdej porcji z małą łyżką emulsji miodu; podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skorupiaki
Emulsje
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1
Nalej szampana.Wypróbuj Pierre Peters NV Brut Blanc de Blancs
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick