Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto
Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto jest bezglutenowe i pierwotne poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Udaj się do sklepu i odebrać masło, szczypiorek, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Shiitake Frittata kwadraty z Prosciutto, Przegrzebek, Shiitake i Prosciutto patelnia niespodzianka, oraz Warzywa Frittata Kwadraty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 9-do 10-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, a następnie gotować grzyby i szalotki, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół.
Dodaj wodę i gotuj, mieszając, aż płyn odparuje, a grzyby będą miękkie i złociste, około 5 minut. Wymieszać z estragonem.
Podczas gotowania grzybów, lekko ubić razem całe jajka, białka, parmezan, sól koszerna i pieprz do smaku.
Dodać masę jajeczną do grzybów, następnie gotować na dużym ogniu, energicznie mieszając, aż jajka będą miękko jajecznione, 2 do 4 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i uformuj frittatę w kwadrat 6 1/2 cala za pomocą szpatułki. Gotować na małym ogniu, aż dno jest ustawione, o 2 protokół.
Umieść patelnię pod brojlerem (owiń niemetalowe uchwyty w folii), 5 do 6 cali od ciepła, i broil, aż jaja będą tylko twarde w dotyku i ledwo złote, 1 do 2 protokół.
Przenieść frittata do deski do krojenia i ostudzić. Przyciąć krawędzie kwadratu, a następnie wyciąć frittata na 24 prostokąty.
Każdy kawałek prosciutto pokroić wzdłuż na 3 paski. Owinąć pasek prosciutto wzdłuż wokół każdego prostokąta jajka, a następnie zawiązać szczypiorek wokół w poprzek.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Kwadraty frittaty można wykonać 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym, a następnie folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Każda porcja (2 przystawki) około 53 kalorii i 3 gramy tłuszczu