Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z sezamu i cytrusów z tuńczyka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 611 kalorii, 43g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki Z Tuńczyka Cytrusowego, Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego, oraz Steki Z Tuńczyka Z Sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć sos sojowy, miód, sok pomarańczowy, olej sezamowy, czosnek, imbir, i skrobia kukurydziana w ciężkiej, zip-top plastikowej torbie i dodać steki z tuńczyka. Zamknij worek i marynuj rybę przez 2 do 4 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Stek Z Tuńczyka
Skrobia Kukurydziana
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Miód
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
2
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby górny stojak znajdował się 6 cali od góry piekarnika. Rozgrzej piekarnik do pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umieść stojak z drutu na płytkiej patelni. Przetrzyj stelaż olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Stojak Na Druty
4
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Oliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa Rub
5
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Oliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa Rub
7
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.