Sezamowo-Cytrusowe Steki Z Tuńczyka

Sezamowo-Cytrusowe Steki Z Tuńczyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z sezamu i cytrusów z tuńczyka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 611 kalorii, 43g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki Z Tuńczyka Cytrusowego, Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego, oraz Steki Z Tuńczyka Z Sezamem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć sos sojowy, miód, sok pomarańczowy, olej sezamowy, czosnek, imbir, i skrobia kukurydziana w ciężkiej, zip-top plastikowej torbie i dodać steki z tuńczyka. Zamknij worek i marynuj rybę przez 2 do 4 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
MiódMiód
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby górny stojak znajdował się 6 cali od góry piekarnika. Rozgrzej piekarnik do pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść stojak z drutu na płytkiej patelni. Przetrzyj stelaż olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
4
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn