Sezam Miso Vinaigrette
Sezam Miso Vinaigrette jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 1G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miso, ocet ryżowy, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Miso Sezam Vinaigrette, Sezam-Miso Vinaigrette, oraz Sezam Miso Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać nasiona sezamu na małej patelni na średnim ogniu. Gotuj, często potrząsając patelnią, aż nasiona sezamu zaciemnią się i staną się pachnące, zaledwie kilka minut. Natychmiast przenieść je na talerz do ostygnięcia; jeśli pozostawisz je do ostygnięcia na patelni, mogą się palić.
Użyj widelca, aby ubić miso i olej sezamowy w małym słoiku z pokrywką, aż będzie gładki.
Dodaj ocet, olej roślinny, nasiona sezamu i miód, szczelnie zamknij pokrywkę i energicznie wstrząśnij, aby emulgować dressing. Smak i dodać więcej miodu w razie potrzeby, Plus sól, i wstrząsnąć ponownie. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Wskazówka aby zmierzyć miód z mniejszym bałaganem, najpierw zanurz łyżeczkę w oleju sezamowym,a nadmiar kapie. Miód będzie wtedy łatwo się wysuwał.
Przedruk za zgodą Eat your Vegetables: Bold Recipes for the Single Cook autorstwa Joe Yonana, © 2013 Ten Speed PressJOE YONAN jest redaktorem ds. żywności i podróży dla The Washington Post, gdzie pisze regularne felietony, w tym kolumnę" Weeknight Vegetarian". Jest autorem Eat Your Vegetables i
Serwuj sobie, które poważne jedzenie nazywa " naprawdę przemyślane, użyteczne i niesamowicie smaczne."Yonan zdobył nagrody za pisanie i montaż od James Beard Foundation, Stowarzyszenia Dziennikarzy żywności i stowarzyszenia amerykańskich pisarzy podróży, a jego praca została wyróżniona trzy razy w Best Food Writing anthology.