Serowa zapiekanka z szynką
Przepis na serową zapiekankę z szynką można przygotować w około 30 minut. To danie główne ma 371 kalorii, 19 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, sera topionego, ziemniaków i szynki. Jest idealna na jesień. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Serowa zapiekanka z szynką i ziemniakami, Serowa zapiekanka z szynką i bananami oraz Serowa zapiekanka z szynką i makaronem.
Instrukcje
W misce wymieszaj pokrojony w kostkę ser, szynkę, zupę, masło, cebulę i paprykę.
Przełożyć do natłuszczonego, płytkiego naczynia do pieczenia na 3 szklanki.
W misce wymieszaj puree ziemniaczane i śmietanę.
Rozłóż na mieszance szynki. Ułóż plasterki sera na wierzchu mieszanki ziemniaczanej; posypać boczkiem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż się zarumieni.