Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać tandetny Polenta Lasagne z grzybami i seitan spróbować. Jedna porcja zawiera 996 kalorii, 38g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.35 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka dzienników gotowe polenta, mąka, fontina, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Serowa Polenta Lasagne z pieczarkami i Seitanem, Pieczarki smażone z serową polentą, oraz Smażone grzyby na kremowym serowym Polencie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w górnej trzeciej. Lekko posmarować 2-do 2 1/2-quart płytkie naczynie do pieczenia.
Roztopić masło w 2-do 3-quart ciężki rondel na średnim ogniu.
Ubić mąkę na gładką masę, następnie gotować zasmażkę, często ubijając, aż do bladego złota, 2 do 3 minut.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnym małym rondlu, aż się zagotuje.
Dodaj mleko do zasmażki w 2 partiach, stale ubijając, aż będzie bardzo gładka. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 30 sekund.
Zdjąć z ognia i ubić Fontinę, połowę Gruyère, gałkę muszkatołową i 3/4 łyżeczki soli. Przykryć i odstawić, ubijając od czasu do czasu.
Czosnek gotować w oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż zacznie się blady złoty. Wymieszać grzyby, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby zmiękną, o 3 protokół.
Dodaj seitan i tymianek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby i seitan są lekko złote, o 4 protokół.
Dodaj wodę i krótko gotuj, skrobając wszelkie brązowe kawałki.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu serowego na dnie naczynia do pieczenia.
Pokroić 1 log polenty na 1/4-cala grube rundy i zorganizować tyle rund, aby pokryć dno naczynia, nakładając się lekko. Połówkę nadzienia rozłożyć równomiernie na polentę, następnie rozłożyć połową pozostałego sosu serowego (ok. 1 szklanki). Pokrój tyle rund z drugiego dziennika, aby utworzyć drugą warstwę. Przykryć pozostałym nadzieniem, następnie sosem serowym.
Posypać pozostałą Gruyère i piec, aż top jest tylko bulgotanie i lekko rumiane, 15 do 20 protokół.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
- Lasagne można zmontować 1 dzień wcześniej i schłodzić.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed pieczeniem.- Resztki polenta log można pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju lub maśle, aby podawać z jajkami na śniadanie.