Sernik dyniowy pajęczyna
Sernik dyniowy pajęczyna wymaga około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Za 1,84 dolara za porcję otrzymasz deser dla 12 osób. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 8 g białka i 38 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup półsłodką czekoladę, dynię w stałym opakowaniu, śmietanę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sernik Pajęczyna, Sernik Pajęczyna i Sernik Pajęczyna bez pieczenia.
Instrukcje
Połącz bułkę tartą z masłem; dociśnij spód i 1 cal w górę po bokach natłuszczonej 10-calowej. forma do pieczenia. Odłożyć na bok. W misce ubić serek śmietankowy z cukrem na gładką masę.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia.
Wymieszaj dynię, skrobię kukurydzianą, wanilię i przyprawę do ciasta dyniowego, aż się połączą.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 60–65 minut lub do momentu, aż środek ciasta będzie prawie gotowy. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut.
Połącz składniki polewy; rozsmarować na nadzieniu.
Piec w temperaturze 350° przez 6 minut. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby ją poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Usuń boki patelni; odłożyć na bok.
W przypadku pajęczyny narysuj sześć 3 cali. x 2 cale półkola na dwóch arkuszach pergaminu na górze; przymocuj oba elementy taśmą do powierzchni roboczej. W rondlu zagotuj cukier, krem kamienny i wodę na średnim ogniu. Gotuj bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na jasnobursztynowy, a termometr cukierniczy wskaże 350°. Natychmiast zdjąć z ognia i wymieszać. Studzimy, mieszając od czasu do czasu, przez 10-15 minut lub do momentu, aż gorąca mieszanina cukru będzie spływać cienką nitką z metalowej łyżki.
Za pomocą łyżki lub widelca do mięsa ostrożnie skrop syropem półkola i ich wnętrze, tworząc pajęczynę; W razie potrzeby podgrzej syrop. Całkowicie ostudzić.
Umieść roztopioną czekoladę w zamykanej plastikowej torbie; wytnij mały otwór w rogu torby. Rura 1-calowa pająki na pergaminie lub folii; całkowicie ostygnąć. Z pozostałej roztopionej czekolady wytnij dwie lub trzy kropki na każdym wstędze; przymocuj pająki.
Pokrój sernik; umieść sieć na każdym kawałku, a pozostałe pająki z boku. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.