Seler Polpette
Seler Polpette może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 105 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pieprz, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Polpette di Baccalà, Polpette Fritte, oraz Polpette Napoletane.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Pokrój łodygi selera na 2-calowe kawałki (zarezerwuj liście). Seler gotować do miękkości, około 10 minut.
Odcedzić i spłukać zimną wodą, następnie zakręcić w szpachlówce do sałatek i osuszyć. Pulsuj seler w robocie kuchennym, aż posiekasz. Wycisnąć garści puree w ręczniku kuchennym, aby usunąć nadmiar wody.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać puree z selera, 1/3 szklanki pietruszki, 2 łyżeczki mielonego czosnku i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Gotować, mieszając, do miękkości, o 8 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić. Zarezerwuj patelnię.
Wymieszać jajka, bułkę tartą i parmezan do mieszanki selera.
Rozwałkować na około 16 małych kulek; przechowywać w lodówce do firmy, 20 do 30 minut.
Podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodaj kulki selera i gotować, obracając, aż złoty kolor brązowy, 8 do 10 protokół.
Przełożyć do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Wylać połowę oleju z patelni.
Dodaj pastę pomidorową, Pozostałe 1 łyżeczka mielonego czosnku i płatki czerwonej papryki; gotować na średnim ogniu, aż czosnek zaczyna brązowieć, o 1 minutę.
Dodać 2/3 szklanki wody i ubijać do emulgowania, o 30 sekund. Powrót kulki selera do sosu i ciepła przez.
Dodaj zarezerwowane liście selera i pozostałe 2 łyżki pietruszki.