Sefardyjski Styl Haroset
Sefardyjski styl Haroset może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 868 kalorii, 16G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz wino, wodę z kwiatu pomarańczy, mielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Salsa Sefardyjska, Turecki Haroset, oraz Haroset Perski.
Instrukcje
Doprowadzić wino do lekkiego dusić na średnim ogniu, a następnie wymieszać owoce i przyprawy. Gotować odkryte, aż owoce są dobrze nawodnione i wino zmniejszyła się do gęstego syropu, o 15 minut.
Dodać sól do smaku i odstawić.
W robocie kuchennym z grubsza posiekaj migdały w krótkich impulsach. Nie powinno być całych migdałów; preferowana jest mieszanka dużych kawałków i małych okruchów.
Wyjąć migdały z robota kuchennego i przenieść do dużej miski do mieszania.
Dodaj mieszankę owoców do robota kuchennego i pulsuj, aż owoce zaczną się łączyć w pastę, 2 do 3 jednosekundowych impulsów. Nie przeprocesuj-duże kawałki owoców powinny być nienaruszone.
Przenieść owoce do miski i dobrze połączyć z migdałami. W razie potrzeby wymieszać z wodą z kwiatu pomarańczy i dodatkową solą. Smak haroset poprawi się z czasem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.