Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce
Seared Sezam Tuńczyk w / imbir marchew sos może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 244 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, wasabi powlekane nasiona sezamu, miso, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli nie masz sok z marchwi pod ręką, można użyć około 3 duże marchewki i pokroić je na grube kawałki.
Umieść je w blenderze z 1/4 szklanki wody i zmiksuj na gładką masę.
Umieść miąższ w drobnym sitku siatkowym nad miską, aby złapać sok. Nacisnąć zmiksowaną marchewkę tylną drewnianą łyżką, aby wycisnąć sok z miąższu, aż do uzyskania 1/3 szklanki soku.Używając blendera zanurzeniowego, dodaj wszystkie składniki sosu do wysokiej miski, ale pomijając szalotka. Mieszaj na niskim poziomie, aż miso całkowicie się rozpuści.
Wlać do 4 porcji dania do zanurzenia i dodać szalotki równo w każdym naczyniu.Instrukcja Obsmażania Tuńczyka
Składniki1 / 8 filiżanek sezamu pokrytego wasabi1 Funt sushi-grade Yellowfin tuna2 łyżka oleju z krokosza barwierskiego1 łyżka oleju sezamowego
Rozłóż nasiona sezamu cienko na małym talerzu. Pokrój rozmrożony stek z tuńczyka na grube paski o grubości 1 cala i wciśnij nasiona, obracając się, aby pokryć każdą stronę.
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu. Delikatnie umieść kawałki tuńczyka na gorącej patelni i gotuj z każdej strony, aż nasiona będą złote, około 20 sekund na stronę.
Wyjmij tuńczyka z patelni i umieść na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu i pozostaw na 1 minutę, a następnie pokrój każdy kawałek w plastry o grubości 1/4 cala.
Podawać z dodatkiem świeżego, cienko pokrojonego imbiru, sosem chili, wasabi i sosem imbirowo-marchewkowym.Podobne Tanie Posty
Azjatycka Sałatka z wołowiną i Mango
Kolendra wołowe Keboby z Chutney z Mango
Podziel Się Tanie Jedzenie Obiady Grupowe
Kalafior puree Faux-Tates
Tanie Jedzenie Tuńczyk Makaron Sałatka Przepis
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.