Sałatka Żelatynowa Gruszkowo-Limonkowa

Sałatka Żelatynowa Gruszkowo-Limonkowa
Sałatka żelatynowa gruszkowo-limonkowa wymaga około 20 minut od początku do końca. Za 1,46 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 23 g tłuszczu i łącznie 370 kalorii. Mieszanka serka śmietankowego, żelatyny limonkowej, orzechów pekan i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis zachwycił 9 osób. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 46%, to danie jest solidne. Sałatka gruszkowa z serkiem śmietankowym i żelatyną limonkową, żelatyna gruszkowo-limonkowa i żelatyna gruszkowo-limonkowa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Odcedź gruszki, zachowując sok; odłóż gruszki na bok. W małym rondlu zagotuj sok. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum Bacardi®Rum Bacardi®
1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi1/2 Szklanki Pokrojonego Kiwi
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Limonkowa żelatyna W ProszkuLimonkowa żelatyna W Proszku
2
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
3
W robocie kuchennym połącz gruszki i serek śmietankowy; przykryć i przetwarzać, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki I Posiekane Pistacje OpcjonalnieMandarynki I Posiekane Pistacje Opcjonalnie
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z 2 łyżkami Wody Do Mycia JajekZ 2 łyżkami Wody Do Mycia Jajek
4
Przełożyć do dużego naczynia; wymieszać z mieszaniną żelatyny, aż się połączy. Dodaj ananasa i 3/4 szklanki orzechów pekan. Dodać ubitą polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki żelatyny Limonkowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Limonkowej W Proszku
Limonkowa żelatyna W ProszkuLimonkowa żelatyna W Proszku
Rum Bacardi®Rum Bacardi®
Barwnik Spożywczy Czerwony, żółty I ZielonyBarwnik Spożywczy Czerwony, żółty I Zielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano
5
Wlać do nienatłuszczonego 11-calowego naczynia. x 7 cali danie. Przechowywać w lodówce aż do zestalenia.
6
Posyp pozostałymi orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy Czerwony, żółty I ZielonyBarwnik Spożywczy Czerwony, żółty I Zielony
7
Pokrój w kwadraty.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Francis Ford Coppola Votre Sante Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Votre Sante Chardonnay
Francis Ford Coppola Votre Sante Chardonnay
Utrzymując cudowną równowagę pomiędzy słodkimi owocami, pikantnymi nutami cytrusów i korzennym waniliowym finiszem, Votre Santé Chardonnay 2010 zapewnia delikatny zapach brzoskwiń, cytryn i przyprawionych gruszek wraz z soczystymi aromatami jabłek, ananasa i prażonej wanilii. Dobrze komponuje się z serami pleśniowymi, rybami i makaronami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn