Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką z winegretem cytrynowym
Seared-Tunan i rzodkiewka sałatka z cytryny Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz steki z tuńczyka, sałata bibb, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Spróbuj Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na tuńczyka. Gotować rybę przez 2 minuty. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 2 do 3 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Przenieś tuńczyka na deskę do rzeźbienia.
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubijamy sok z cytryny, czosnek i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodać pozostałe 6 łyżek oleju powoli, ubijając.
Tuńczyka pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połączyć sałatę i rzodkiewki i wrzucić ze wszystkimi, ale 2 łyżki winegret.
Połóż sałatkę na talerzach. Top plastry tuńczyka i skropić Pozostałe vinaigrette na górze.
Odmiana: Zastąp dwie sześcio-uncjowe puszki odsączonego tuńczyka w puszkach na świeżego tuńczyka. Pomiń krok 1 CAŁKOWICIE i dodaj odsączonego tuńczyka z puszki wraz z sałatą i rzodkiewkami.
Rekomendacja wina: Pinot noir świetnie komponuje się z mięsistymi rybami, takimi jak łosoś, miecznik, a zwłaszcza tuńczyk. Do tej sałatki nalej jeden z wielu doskonałych przykładów z Oregonu, gdzie pinot noirs mają jasne, malinowe smaki i orzeźwiającą, żywą chrupkość.