Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką z winegretem cytrynowym

Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewką z winegretem cytrynowym
Seared-Tunan i rzodkiewka sałatka z cytryny Vinaigrette może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz steki z tuńczyka, sałata bibb, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Spróbuj Sałatka z pieczonego Tunanu i rzodkiewki z sosem Wasabi, Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rzodkiewki i sosem Wasabi, oraz Zapiekany Tuńczyk z pomidorowo-cytrynowym winegretem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na tuńczyka. Gotować rybę przez 2 minuty. Turn i gotować, aż zrobić do smaku, 2 do 3 minut dłużej dla średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Przenieś tuńczyka na deskę do rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
W małej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubijamy sok z cytryny, czosnek i pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać pozostałe 6 łyżek oleju powoli, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Tuńczyka pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. W dużej szklance lub misce ze stali nierdzewnej, połączyć sałatę i rzodkiewki i wrzucić ze wszystkimi, ale 2 łyżki winegret.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Połóż sałatkę na talerzach. Top plastry tuńczyka i skropić Pozostałe vinaigrette na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Odmiana: Zastąp dwie sześcio-uncjowe puszki odsączonego tuńczyka w puszkach na świeżego tuńczyka. Pomiń krok 1 CAŁKOWICIE i dodaj odsączonego tuńczyka z puszki wraz z sałatą i rzodkiewkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk KonserwowyTuńczyk Konserwowy
świeży Tuńczykświeży Tuńczyk
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
9
Rekomendacja wina: Pinot noir świetnie komponuje się z mięsistymi rybami, takimi jak łosoś, miecznik, a zwłaszcza tuńczyk. Do tej sałatki nalej jeden z wielu doskonałych przykładów z Oregonu, gdzie pinot noirs mają jasne, malinowe smaki i orzeźwiającą, żywą chrupkość.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
MiecznikMiecznik
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn