Sałatka Z Tuńczyka Ahi Z Mizkanem Ponzu
Sałatka z pieczonego tuńczyka Ahi z Mizkan Ponzu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 55g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 9,53 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 83 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka klasy sushi stek z tuńczyka Ahi, pieczone wodorosty morskie, ikra tobikko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z Jalapeño Ponzu, Rob ' s Point Loma Ponzu Tuna, oraz Tuńczyk z cytrusowym sosem Ponzu.
Instrukcje
Stek z tuńczyka Ahi pocierać i przyprawić Shichimi Togarashi przez 15 minut.
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj trochę oliwy z oliwek, aby pokryć patelnię. Zapiekać każdą stronę steku z tuńczyka ahi przez około 30 sekund lub gdy tylko powierzchnia stanie się nieprzezroczysta. Danie i ostudzić w lodówce.Przygotuj Dressing, mieszając wszystkie składniki together.To podawać, wrzucić sałatkę z sosem i podzielić sałatkę na poszczególne miski do serwowania. Tuńczyka Ahi pokroić na kawałki i ułożyć na sałatce.
Dodaj trochę Tobikko, rozdrobnione Prażone wodorosty i sezam jako dodatki i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk Ahi świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.