Sałatka z soczewicy i kaszy gryczanej
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Sałatka z soczewicy i gryki może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką prażoną kaszę gryczaną, liście majeranku, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Sałatka Śliwkowa, Pomarańczowa I Z Soczewicy ... & Fave Five Friday: Pyszne Dania Z Soczewicy, Sałatka z kaszą gryczaną i makaronem, oraz Sałatka Z Makaronem Gryczanym.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Mieszać w soczewicy, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, ale firma, 15 do 20 minut.
Drenaż, ale rezerwa płynu.
Przełożyć soczewicę do dużej miski.
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu na patelni. Cebulę gotować, aż będą miękkie i półprzezroczyste około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj seler, marchew i czosnek i kontynuować gotowanie, aż marchew będzie po prostu miękka, o 10 protokół. Warzywa wymieszać z soczewicą.
Wymieszać w mieszance przypraw, majeranek, tymianek, tymianek cytrynowy, kminek, pokruszony czerwony pieprz i kardamon. Odstawić.
Jajko ubić w misce, dodać kaszę gryczaną i wymieszać, aż będzie dobrze pokryte jajkiem.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodać kaszę gryczaną i masę jajeczną. Gotować, stale mieszając, aż kasza gryczana wchłonie jajko i pojawi się suche, około 10 minut. Wymieszać 2 szklanki płynu reserved soczewicy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i gryka jest miękka, ale zachowuje swój kształt i konsystencję, 15 do 25 minut.
Kaszę gryczaną wymieszać z mieszaniną soczewicy. Doprawić solą, pieprzem, 1 łyżką oliwy z oliwek i octem. Wymieszać i wyregulować przyprawy.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.