Sałatka z soczewicy i kaszy gryczanej

Sałatka z soczewicy i kaszy gryczanej
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Sałatka z soczewicy i gryki może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 21g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką prażoną kaszę gryczaną, liście majeranku, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Sałatka Śliwkowa, Pomarańczowa I Z Soczewicy ... & Fave Five Friday: Pyszne Dania Z Soczewicy, Sałatka z kaszą gryczaną i makaronem, oraz Sałatka Z Makaronem Gryczanym.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu. Mieszać w soczewicy, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, ale firma, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Drenaż, ale rezerwa płynu.
3
Przełożyć soczewicę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu na patelni. Cebulę gotować, aż będą miękkie i półprzezroczyste około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj seler, marchew i czosnek i kontynuować gotowanie, aż marchew będzie po prostu miękka, o 10 protokół. Warzywa wymieszać z soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
SoczewicaSoczewica
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
6
Wymieszać w mieszance przypraw, majeranek, tymianek, tymianek cytrynowy, kminek, pokruszony czerwony pieprz i kardamon. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
MajeranekMajeranek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
7
Jajko ubić w misce, dodać kaszę gryczaną i wymieszać, aż będzie dobrze pokryte jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrykaGryka
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodać kaszę gryczaną i masę jajeczną. Gotować, stale mieszając, aż kasza gryczana wchłonie jajko i pojawi się suche, około 10 minut. Wymieszać 2 szklanki płynu reserved soczewicy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i gryka jest miękka, ale zachowuje swój kształt i konsystencję, 15 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrykaGryka
SoczewicaSoczewica
(Keebler)(Keebler)
10
Kaszę gryczaną wymieszać z mieszaniną soczewicy. Doprawić solą, pieprzem, 1 łyżką oliwy z oliwek i octem. Wymieszać i wyregulować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
GrykaGryka
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
SoczewicaSoczewica
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
11
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn