Sałatka z serem pleśniowym i winogronami z karmelizowanymi orzechami pekan

Sałatka z serem pleśniowym i winogronami z karmelizowanymi orzechami pekan
Przepis na sałatkę z sera pleśniowego i winogron z karmelizowanymi orzechami pekan w około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.34 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ser, oliwę z oliwek, winogrona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kanapka z ciecierzycą, serem pleśniowym i sałatką z winogron, Pieczony kurczak z sałatką z winogron i sera pleśniowego, oraz Sałatka Z Frisée I Winogron Z Verjusem I Serem Pleśniowym.

Instrukcje

1
Najpierw karmelizuj orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
2
Na małej patelni rozgrzej masło i cukier, a następnie wymieszaj orzechy. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut, aż orzechy są chrupiące i pokryte słodkim masłem. Wyłożyć na naoliwioną blachę do pieczenia, pozostawić do ostygnięcia, a następnie zgrubnie posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ocet i oliwę z oliwek ubijamy, aż dobrze się wymieszamy, a następnie mieszamy z odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Aby służyć, oderwij liście z cykorii i włóż do miski z rukolą. Winogrona pokroić na pół, usunąć nasiona, a następnie dodać do miski z większością dressingu. Delikatnie wrzucić wszystko razem, aż liście są pokryte, a następnie ułożyć na 4 talerzach. Pokruszyć ser i na wierzch roztrzepać orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
WinogronaWinogrona
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Skropić pozostałym sosem do podania.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn