Sałatka z serem pleśniowym i winogronami z karmelizowanymi orzechami pekan
Przepis na sałatkę z sera pleśniowego i winogron z karmelizowanymi orzechami pekan w około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.34 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ser, oliwę z oliwek, winogrona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kanapka z ciecierzycą, serem pleśniowym i sałatką z winogron, Pieczony kurczak z sałatką z winogron i sera pleśniowego, oraz Sałatka Z Frisée I Winogron Z Verjusem I Serem Pleśniowym.
Instrukcje
Najpierw karmelizuj orzechy.
Na małej patelni rozgrzej masło i cukier, a następnie wymieszaj orzechy. Gotować na małym ogniu przez około 5 minut, aż orzechy są chrupiące i pokryte słodkim masłem. Wyłożyć na naoliwioną blachę do pieczenia, pozostawić do ostygnięcia, a następnie zgrubnie posiekać.
Ocet i oliwę z oliwek ubijamy, aż dobrze się wymieszamy, a następnie mieszamy z odrobiną soli i pieprzu do smaku.
Aby służyć, oderwij liście z cykorii i włóż do miski z rukolą. Winogrona pokroić na pół, usunąć nasiona, a następnie dodać do miski z większością dressingu. Delikatnie wrzucić wszystko razem, aż liście są pokryte, a następnie ułożyć na 4 talerzach. Pokruszyć ser i na wierzch roztrzepać orzechy.
Skropić pozostałym sosem do podania.