Sałatka z rukoli ze smażoną gorgonzolą
Sałatka z rukoli ze smażoną gorgonzolą może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grubo rozdarta rukola, ząbek czosnku, jajko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 27 minut. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z rukoli z gruszkami i gorgonzolą, Grillowana Sałatka z figami i rukolą z grzankami z Gorgonzoli, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Czerwonej Cebuli, Gorgonzolanu I Rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Zmiksować Gorgonzolę w robocie kuchennym, aż będzie gładka i kremowa, od czasu do czasu zeskrobując boki miski roboczej. Używając 1 zaokrąglonej łyżeczki sera dla każdej z nich, uformuj ser w 18 (1-calowe) kulki. Pracując partiami, obłożyć kulki jajkiem, a następnie bułką tartą. Powtórz powlekanie kulek w jajku i bułce tartej. Ułóż kulki na małej blasze do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny lub na noc.
Wymieszać sok z cytryny, czosnek i skórkę z cytryny w średniej misce. Stopniowo ubijać w 1/3 szklanki oleju. SOS doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłóż opatrunek na bok.
Dodaj wystarczająco dużo oleju do ciężkiego rondla Małe się 2 cale się po bokach patelni.
Rozgrzać olej na średnim ogniu. W tym momencie wyjmij schłodzone kulki Gorgonzoli z lodówki. Pracując partiami, dodaj zimne kulki do gorącego oleju i smaż tylko do złotego koloru, około 20 sekund. (Ważne jest, aby kulki Gorgonzoli były zimne, gdy wejdą do oleju, w przeciwnym razie rozpadną się w oleju. Jeśli w którymś momencie zaczną się rozgrzewać, odstaw je do lodówki, aby ponownie się ugrzały.) Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś smażone kulki Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wrzucić rukolę w dużej misce z wystarczającą ilością opatrunku do herbu. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem. Ułóż sałatkę na talerzach. Dodać sałatki z gorącymi smażonymi kulkami Gorgonzola i podawać natychmiast.